Succesvol veilingdiner voor Hospice Duurstede

Een diner met veiling in Kasteel Sterkenburg leverde maar liefst 3200 euro op voor Hospice Duurstede. Kasteelheer Alex van Helsdingen ontving een cheque van 750 euro voor het restauratiefonds.

In samenwerking met de hospice organiseerde de Rotary dit diner, waar een grote hoeveelheid aantrekkelijke veilingstukken werd weggehamerd door hospice-voorzitter Jaap Remme.

Rotarian Arend de Heus, gastheer van het veilingdiner, kijkt met veel plezier terug op het succesvolle diner. De rotarian onderstreept het belang van Hospice Duurstede voor de Wijkse samenleving. "De hospice is inmiddels niet meer weg te denken. Onze gasten vinden dat ook. We mochten er 72 ontvangen. Met elkaar vinden wij het blijkbaar belangrijk dat we de Wijkenaar een plek kunnen bieden, waar zij in huiselijke omgeving afscheid kunnen nemen van het leven, als dat in hun eigen huis niet kan", aldus De Heus.

Voorzitter en veilingmeester Jaap Remme van Hospice Duurstede kan zich volledig vinden in de woorden van De Heus. De voorzitter hamerde er lustig op los. "En dat was een fijn gevoel. Elke klap was raak voor de kassa van de hospice. We zijn nu eenmaal voor een belangrijk deel aangewezen op giften. Daarmee kunnen wij een comfortabel hospice garanderen voor onze gasten en hun dierbaren. Comfort dat ook vorm krijgt door onze zeer gemotiveerde vrijwilligers, die staan voor hun taak. Zij krijgen een opleiding en coaching, die ook gefinancierd wordt uit giften en sponsoring. Bovendien ervaren de vrijwilligers hun werk als zeer waardevol."

De dinergangers verlieten Kasteel Sterkenburg met uiteenlopende veilingstukken. Bijvoorbeeld met een van de tien kunstwerken van Wijkse kunstenaars, een consult voor een huisdier bij de dierenarts en zelfs een verblijf in een Spaanse vakantiewoning in Alicante. Maar ook met een bril op sterkte of een fotoshoot.  Voorzitter van de Rotary Minou Amorison vond het een vermakelijke uitdragerij: "Geweldig dat we met elkaar zoveel uiteenlopende veilingstukken bij elkaar hebben vergaard, die bovendien de moeite waard waren om te verkrijgen. Willen hebben en willen geven waren volkomen in balans."