Hospice Duurstede verhuist naar Karel de Grotestraat

contract Hospice.jpg

Hospice Duurstede gaat verhuizen naar de voormalige huisartsenpost aan de Karel de Grotestraat. Het bestuur tekende hiervoor een overeenkomst met de Willem van Abcoude Stichting. Deze stichting bood de hospice de helpende hand door het pand te kopen. Na een grondige verbouwing zal de hospice het pand van de stichting gaan huren.

De besturen van de Willem van Abcoude Stichting en van Stichting Hospice Duurstede zijn beide zeer enthousiast over dit prachtige project.  Voorzitter Jaap Remme van de Hospice: “Toen wij in maart 2013 de Hospice in de Gansfortstraat openden, waren wij trots dat we konden voorzien in deze wens van de Wijkse samenleving. Nu zijn we trots dat we onze gasten en hun naasten een nog comfortabeler verblijf kunnen bieden. Bovendien is het voor onze vrijwilligers en de verpleging ook prettig dat er meer ruimte beschikbaar komt." In de nieuwe locatie komen drie en eventueel vier appartementen, nu zijn dat er twee.

Werven voor een nieuwe tuin
Naast de verbouwing zal ook de tuin een flinke opknapbeurt nodig hebben. Die valt buiten de overeenkomst. Daarom zal de hospice hier een wervingsactie voor gaan voeren. Ook nu al kunt u daar aan bij dragen, door een gift over te maken op rekeningnummer NL73RABO.011.1828.392 t.n.v. Hospice Duurstede onder vermelding van ‘Tuin’.