Gelden voetbalwedstrijd SVL 1 (Langbroek) tegen CDW 1 (WbD) voor Hospice!

DSC03608.JPG

Op zaterdag 16 september speelde SVL 1 uit Langbroek tegen CDW 1 uit Wijk bij Duurstede een voetbalbekerwedstrijd. Om 14.30 uur startte de ‘’classico” op het sportcomplex de ‘’Oranjehof’’ in Langbroek.
Het komt niet vaak voor dat beide ploegen tegen elkaar spelen, daar SVL een klasse hoger speelt. Daarom werd door beide clubs het initiatief genomen een goed doel te kiezen om de opbrengst van de entreegelden (€ 4,- per bezoeker) te doneren. Hierbij werd gedacht aan de Hospice. Een schitterend gebaar! De voorzitter van SVL kondigde dit aan vóór dat de wedstrijd losbarstte. Bij de ingang en aan de buitenzijde van de sportaccommodatie hingen banieren en stond een vaandel van de Hospice.

De ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd ondanks dat CDW een klasse lager speelt. In de 24e minuut viel het eerste doelpunt voor CDW uit een mooie voorzet. Het spel ging verder en wat later werd de gelijkmaker gescoord. Het duel werd wat feller en dat resulteerde dat even later 2-1 op het score voor SVL verscheen. Net voor rust maakte CDW weer gelijk door een fraaie kopbal. Een kopbal waar menig professional jaloers op zou zijn. De tweede helft heeft geen doelpunten meer opgeleverd, zodat de stand 2-2 bleef.

Al met al een geslaagde middag daar rond 16.30 uur in de kantine door beide voorzitters van SVL (Gerhard Roetert) en CDW (René Gompel) en in aanwezigheid van de burgemeester, een cheque aan voorzitter Jaap Remme van de Hospice kon worden overhandigd van € 1.570! Welk een fenomenaal bedrag.

De voorzitter gaf in zijn dankwoord aan dat de opbrengst besteed zal worden aan de inrichting van de tuin op de nieuwe lokatie welke begin 2018 in gebruik zal worden genomen.
In café  ‘’De Malle Molen’’ in Wijk bij Duurstede, kon door bezoekers gewed worden op de wedstrijd. Dat leverde een bedrag op € 150. Ook grote dank gaat uit naar dit initiatief. De opbrengst van € 1.570 is inclusief deze opbrengst.