Lustrumdiner voor vrijwilligers Hospice Duurstede

_DSC0410.jpg

In de Kersenhut van de familie Vernooij genoten ruim 60 vrijwilligers van Hospice Duurstede van een hartverwarmend vier-gangen lustrum diner. Dertien enthousiaste vrije tijd koks van een Wijkse kookclub, genaamd “De Kookhalzen”,  lieten hun culinaire kunsten uitserveren door hun echtgenotes.

Tijdens het diner werden 28 vrijwilligers extra in het zonnetje gezet door Hospice-coördinator Maureen Brouwer. Zij zijn vanaf de start in 2013 actief in de Hospice en kregen van Maureen een ‘pallialiefje’ opgespeld. Dit is het landelijke symbool voor liefdevolle palliatieve zorg en wordt gedragen door mensen die zich door hun zorg verbonden weten.

Voorzitter Jaap Remme keek met trots terug op het eerste lustrum van De Hospice. “Keer op keer blijf ik mij verbazen over het belangrijke werk dat we als vrijwilligers met elkaar voor elkaar krijgen. En hoe mooi is het dat we zoveel steun hiervoor ontvangen uit de Wijkse samenleving”.
In deze lustrumviering wilde het bestuur graag de vrijwilligers aan het bed centraal stellen;  “Zij zijn de drijvende kracht achter Hospice Duurstede, dat in deze vijf jaar al meer dan 100 gasten heeft  opgevangen en begeleid.”
Remme blikte verder vooruit naar de komende zomer, waarin de nieuwe locatie aan de Karel de Grote straat in gebruik wordt genomen: “Ook dat is een mooi lustrum-cadeau”.

Voor deze geslaagde avond danken we in het bijzonder kookclub “De Kookhalzen” voor hun door de vrijwilligers zeer gewaardeerde kookkunsten en de sponsoren die zij bereid hebben  gevonden een bijdrage te leveren aan dit goede doel:  Familie Vernooy die de Kersenhut beschikbaar stelde, Vernooy Catering en leverancier GEPU voor het beschikbaar stellen van kookbenodigdheden, serviesgoed en hun bijdrage aan de inkoop.  Daarnaast danken we Anton Rekké Ontwerp Advies, drukkerij Den Hoed,  Bloemisterij Dorestad en stadsbrouwerij De Dikke voor hun bijdrage.

Zie voor meer foto's: Foto's Lustrumdiner Hospice Duurstede

« Terug