Hospice Duurstede krijgt sleutel nieuwe huisvesting (persbericht)

Wijk bij Duurstede: 17 juli 2018: De Willem van Abcoude Stichting heeft Hospice Duurstede donderdag 12 juli de sleutel overgedragen van de nieuwe vestiging aan de Karel de Grotestraat 53. Naar verwachting verhuist de hospice begin september van de Gansfortstraat naar de volledig gerenoveerde voormalige huisartsenpost.
De Willem van Abcoude Stichting heeft zich al in een vroeg stadium bereid getoond samen met de Stichting Hospice Duurstede te zoeken naar een oplossing voor het gebrek aan ruimte. De Hospice gaat in ruimte er flink op vooruit. Het pand krijgt nu de beschikking over drie vaste gastenkamers, in plaats van twee, en heeft de mogelijkheid een vierde ruimte tot gastenkamer in te richten. De vrijwilligers hebben straks voldoende ruimte om zich even terug te trekken. Die mogelijkheid ontbrak in het huidige pand.
De nieuwe behuizing van de Hospice draagt officieel de naam Willem van Abcoude Huis, als eerbetoon aan de naamgever van de stichting. De Willem van Abcoude Stichting heeft dit pand vorig jaar aangekocht ten behoeve van Hospice Duurstede en verhuurt dit aan de hospice. De verbouwing is voor een belangrijk deel uitgevoerd door bedrijven uit de Gemeente Wijk bij Duurstede.
Het bestuur van de Willem van Abcoude Stichting heeft in overleg met Hospice Duurstede besloten het pand met nul-op-de-meter (energieneutraal)  voor te bereiden op de toekomst en sluit daarmee aan op het doel van de Gemeente Wijk bij Duurstede een energieneutrale gemeente te worden.

« Terug