Nieuwe locatie Hospice Duurstede geopend (persbericht 14 september 2018)

_DSC9142 - kopie.jpg

Vrijdag 14 september opende burgemeester Tjapko Poppens de nieuwe locatie van Hospice Duurstede aan de Karel de Grotestraat 53. Vanwege het grote aantal genodigden werd uitgeweken naar de Raadzaal. Na afloop van de officiële openingsceremonie werd de Hospice opengesteld voor het publiek, dat zich in vele tientallen liet rondleiden en informeren door de vrijwilligers.

 
Voor de Hospice is de nieuwe behuizing een nieuwe mijlpaal in zijn bestaan, zegt voorzitter Jaap Remme: “Door de uitbreiding kunnen we beter voldoen aan de behoefte aan palliatieve zorg vanuit de Wijkse samenleving en de regio”.
Ook burgemeester Tjapko Poppens benadrukte het belang van de hospice: Hij sprak zijn grote waardering uit voor de inzet van zo vele vrijwilligers: “Indrukwekkend dat nog steeds meer dan de helft van de vrijwilligers actief is vanaf de start van de Hospice!”
Verrassend was de komst van de twee ‘Wijkse dames’ Til en Dien. Zij hadden zich de moeite getroost naar de openingsceremonie te komen om zich aan te melden als vrijwilliger. Voorzitter Remme: “Til en Dien konden niet ontbreken. Zij zijn zeer betrokken bij de hospice. Zo gaven zij al eerder voorstellingen waarbij de opbrengst ten goede kwam aan de hospice; dat wordt zeer gewaardeerd. Zij plaatsen het leven zoals het is, met een lach en een traan.”

Klik op de link voor meer foto's!

« Terug