Succesvolle 3-daagse training voor nieuwe vrijwilligers

Tijdens de kerstborrel mochten we weer 6 certificaten uitdelen aan nieuwe collega-vrijwilligers, te weten: Anita, Demi, Eveline, Karin, Tua en Willem.  Alle zes hadden zij met succes de training voltooid, die zoals gebruikelijk weer bijzonder inspirerend was voor alle betrokkenen.

Het blijft bijzonder,  6 mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden die na de eerste dag bij de evaluatie het met elkaar eens waren dat er een verbondenheid was ontstaan en zeker het vertrouwen om vrijuit te praten over privé ervaringen en de niet altijd makkelijke onderwerp in de training zoals dood, sterven, afscheid neem, loslaten en rouw.
Er is gehuild en gelachen en we hebben de dagen afgesloten met het thema loslaten. De vraag was of je thuis iets kleins wilde kiezen waar je aan gehecht was en dat mooi wilde inpakken en meenemen, waarvan je ook van wist dat je het niet meer terug kreeg. Loslaten.

De training werd gehouden in de boerderij De Waarden aan de Ossenwaard in Cothen. Met dank aan Henk van Ravenhorst die deze locatie ter beschikking stelde. Onze ‘traditionele’ trainingslocatie De Zonnewijzer was van eigenaar veranderd en daardoor niet langer beschikbaar. De Waarden heeft een fijne sfeer omdat daar de ‘zorg’ zeer aanwezig is.  Hier logeren mensen met een niet aangeboren hersenletsel, jong en oud.

Veel dank gaat ook uit naar de gulle Wijkse en Cothense cateraars en onze eigen kunsten. Ik ( Conny ) had een tip gekregen dat er mogelijk horeca bedrijven waren die de lunch wel wilden sponseren en dat lukte.
Op dag 1  werden wij om 12.30 verrast met heerlijke belegde broodjes van Cafetaria Het Oude Raedthuys uit Cothen. Op dag 2, inmiddels traditie geworden, maakte een ieder iets kleins en wat er dan op tafel verschijnt is steeds weer een feestje. Op dag 3 werden we wederom verrast door Tim Culinair uit Wijk bij Duurstede die om 12.30 heerlijke belegde broodjes bracht.
De certificaten zijn op de kerstborrel uitgedeeld aan 6 mooie mensen die als vrijwilliger zeker hun bijdrage gaan leveren in de hospice.
Wij (Ilse en Conny) kijken voldaan terug naar deze dagen.

« Terug