Welkom voor 6 nieuwe vrijwilligers tijdens kerstborrel

IMG_20181221_165728.jpg

Vrijdag 21 december werd de jaarlijkse kerstborrel voor alle vrijwilligers gehouden in Hotel restaurant De Gouden leeuw. Inmiddels al voor de 6e keer kon men in een genoeglijke sfeer samen genieten van elkaars gezelschap onder het genot van een hapje en een drankje. Voorzitter Jaap Remme startte met een welkomstwoord en bracht vervolgens een toost uit.

Achtereenvolgens werden  6 gemotiveerde nieuwe vrijwilligers welkom geheten. Zij hebben hun driedaagse training afgerond en ontvingen daarvoor een certificaat uit handen van Conny van Tol. Wij hopen dat zij zich snel thuis zullen voelen tussen hun collega’s binnen de hospice en dat zij met voldoening dit liefdevolle werk kunnen gaan doen.
Daarnaast zijn er ook 8 pallialiefjes uitgereikt aan vrijwilligers die 5 jaar werkzaam zijn binnen de hospice. Met dit pallialiefje, een speldje,  laat je zien dat je de palliatieve zorg een warm hart toedraagt. Dit pallialiefje is niet alleen een eigentijds sieraad, maar ook een betekenisvol symbool voor mensen die zich verbonden weten met de palliatieve zorg.

Tot grote verrassing werden enkele bestuursleden, samen met Maureen, de coördinator, naar voren geroepen. Namens de vrijwilligers werd een prachtig kunstwerk aangeboden. De vrijwilligers hadden ook al een plek uitgekozen in de hospice, zodat iedereen er van kan genieten. Dit gebaar wordt door het bestuur zeer gewaardeerd.

Na nog gezellig met elkaar gesproken te hebben, werd de middag afgesloten en keerde iedereen met nog een attentie huiswaarts.