Voorzitter Jaap Remme kijkt terug op 2018 en blikt vooruit naar 2019

Aan het begin van een nieuw jaar moet je vooruit kijken en is een terugblik in feite nog niet aan de orde. Hoewel bestuurders en vrijwilligers natuurlijk altijd alert dienen te blijven, hoeven wij ons wat de toekomst betreft, onder meer door gunstige omstandigheden, niet zo veel zorgen te maken. Immers een fantastisch team van vrijwilligers staat klaar om onze gasten te verzorgen en te begeleiden in een prachtige en zeer goed ingerichte accommodatie, ondersteund door professionals.

Toch is het op zijn plaats om ook een moment naar het verleden te kijken en in het bijzonder naar de gang van zaken in 2018. Het jaar dat de realisatie van de nieuwe vestiging van Hospice Duurstede tot stand kwam. In het korte bestaan van Hospice Duurstede moet dit worden beschouwd als één van de hoogtepunten. Onder meer gelet op de feestelijke opening in aanwezigheid van locale bestuurders, is aan dit gebeuren natuurlijk al veel aandacht besteed, maar toch is de herinnering blijvend en zal die ons nog lange tijd met trots vervullen. Al eerder is gewezen op de bijzondere situatie dat op een bepaald moment zich tegelijkertijd meerdere kansen voordeden die tezamen de nieuwe vestiging van Hospice Duurstede mogelijk maakten. Eigenlijk een wonder maar ook een geschenk, in het bijzonder voor de vele gasten die wij mogen ontvangen om hen in de laatste fase van hun leven de nodige aandacht en warmte te kunnen bieden.

Jaap Remme