Waardige herdenkingsbijeenkomst 14 maart 2019

Herdenkingsdienst.png

In de Kersenhut in Cothen hielden dierbaren van overleden gasten met vrijwilligers een waardige herdenkingsbijeenkomst. Het was mooi om te zien dat de nabestaanden wederom tijdens de jaarlijkse herdenking met ons hun dierbaren wilden herdenken. De mensen waren hier allemaal om dezelfde reden en konden hun emoties ongeremd laten gaan.

Vrijwilligster Judith en haar man Patrick zongen en speelden prachtige muziek, die de gasten in het hart raakte. Ook de voorgelezen gedichten lieten de gasten niet ongeroerd. De namen van de overleden gasten werden een voor een met een warm hart genoemd. Nabestaanden staken voor overleden dierbaren een kaarsje aan.  Vrijwilligers ontbrandden de kaarsjes voor overleden gasten die niet vertegenwoordigd werden door een nabestaande. Aan het einde van de bijeenkomst stond er op de tafel een mooi hart met brandende kaarsjes.

Na afloop konden de nabestaanden het kaarsje dat ze hadden aangestoken meenemen samen met een mooie witte roos. Onder het genot van een kopje koffie/thee werd nog even met elkaar gepraat.
Dit had niet zo’n mooie avond kunnen worden zonder de hulp van: drukkerij Den Hoed, deze maakte gratis het programmaboekje, bloemist Ganzeman, deze gaf de prachtige witte rozen. Tevens dank aan familie Vernooy voor het beschikbaar stellen van de Kersenhut  en de met zorg geleverde catering.  

Wij kijken terug op een mooie herdenkingsbijeenkomst.

Hennie Penninkx, Lenie Daalhuizen, Nicole Wieman en Jeannette Schreuder.

« Terug