Hoe kwamen de troostberen naar Hospice Duurstede..

Troostberen.jpg

Vrijwilligster Nicole Wieman vertelt. “Via mijn baan bij een van de Veiligheidsregio's in Nederland kwamen de troostberen wel eens aan mij voorbij. Ik dacht dat het mooi zou zijn, dat wij voor de kleintjes die een bezoek brengen aan papa, mama, opa of oma we vanuit de hospice deze kleintjes een troostbeer kunnen aanbieden op het moment dat het nodig is. Een beer als troost, een beer als herinnering, een beer om aan vast te houden in een verdrietige tijd van afscheid nemen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en Good Bears aangeschreven en kreeg het volgende antwoord:

Hartelijk dank voor je hartverwarmende brief. Fijn te horen dat je zo betrokken bent. Wij zijn zelf goed bekend met het goede werk van een hospice en ja, helaas blijven er vaak na overlijden ontroostbare kindjes achter. Jouw initiatief willen wij dan ook graag ondersteunen en we stellen graag een doos (24 stuks) Good Bears ter beschikking.

Zo is het gegaan en nu beschikken wij over 24 troostberen die zeker hun weg gaan vinden. Als bonus ontvingen we een reuze exemplaar die in de woonkamer van de hospice woont.

We zijn beretrots op je! Dankjewel Nicole

Maureen