12 oktober: Wandelsafari voor het Hospice

Tijdens de internationale dag voor palliatieve zorg organiseert Hospice Duurstede op zaterdag 12 oktober een wandelsafari in het prachtige buitengebied van Wijk bij Duurstede. Met een groep natuurliefhebbers wandelt u onder begeleiding van vrijwilligers van VNMW over kleine paden door het buitengebied van Wijk waarbij halverwege een rondleiding op landgoed Hindersteijn op het programma staat.
Dit initiatief is genomen om op informele wijze belangstellenden en inwoners uit Wijk bij Duurstede kennis te laten maken met palliatieve zorg in het algemeen en Hospice Duurstede in het bijzonder.

De paden op, de lanen in..

Het startpunt van de wandeling is op het parkeerterrein van het oude zwembad Vikinghof
( vanaf Langbroekse weg de Melkwegse Tiendweg helemaal tot achteren uitrijden ). De routes zijn uitgestippeld door vrijwillig(st)ers van de Vereniging van Natuur en Milieu/IVN afdeling Wijk bij Duurstede (zij beheren de 2 Wijkse klompenpaden ). Zij zullen ook gratis de begeleiding door het prachtige buitengebied van Wijk verzorgen. Gedeeltelijk via het Gerrit Achterbergpad loopt u in ca. twee uur naar Kasteel Hindersteijn.

Landgoed Hindersteijn

U krijgt op landgoed Hindersteijn een welverdiende kop koffie met gebak en een rondleiding door de prachtige tuinen van het landgoed. Eigenaar Erik Geijtenbeek is een geboren verteller en laat u genieten van al het moois rond het kasteel. Vervolgens loodst de gids u weer via een andere route dwars door de landerijen terug naar het startpunt.

Praktische informatie

De bijdrage is € 25,- per persoon. Dit bedrag komt volledig ten goede aan Hospice Duurstede; voor de kosten hebben we een sponsor gevonden.
De wandeling start om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur weer op de Vikinghof. Er kunnen maximaal 60 personen meedoen. Afhankelijk van de opkomst worden er groepen gevormd. Gezien de totale afstand (ca. 12 km heen en terug) kunt u er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid naar Hindersteijn te komen en alleen de rondleiding op Hindersteijn te doen (tussen 12.00 en 13.30 uur) of een halve wandeling. Wij ontvangen dan wel graag het volledige bedrag. U neemt zelf een lunchpakketje mee.

Aanmelden

Ontdek hoe mooi het buitengebied van Wijk bij Duurstede is en steun tegelijkertijd Hospice Duurstede! Geef u voor 5 oktober op door een e-mail te sturen naar communicatie@hospiceduurstede.nl of geef u telefonisch op via 0343-769120. Spoedig na 5 oktober hoort u of de wandeling definitief door kan gaan i.v.m. het minimaal aantal deelnemers dat we nodig hebben om de vaste kosten te dekken.