Diaconiezondag

Op zondag 10 november werd in alle kerken van de Rooms Katholieke parochie in de Kromme Rijnstreek een viering gehouden,
die in het teken stond van de twee hospices, Hospice Duurstede en Hospice Kromme Rijnstreek in Houten.

Er werd op een bijzondere manier aandacht geschonken aan de manier waarop zoveel vrijwilligers zich inzetten voor de medemens.
In elke kerk was een bestuurslid van de beide hospices vertegenwoordigd, die een tekst voorlas en informatie verstrekte over de hospice. Uiteraard bestond de mogelijkheid om achteraf in gesprek te gaan met elkaar, of om zich op te geven als donateur. Aan het eind van de viering werd door een lid van de parochiële caritas instelling ( PCI) aan het bestuurslid een Boek van Hoop overhandigd. Dit is een prachtig boek met verhalen, tekeningen, en gedichten samengesteld door parochianen, zowel kinderen als volwassenen.

In elk gastenverblijf ligt een dergelijk boek ter inzage, zodat zowel de gasten als hun naasten hier rustig in kunnen lezen. De collecteopbrengst van de dienst zal ten goede komen aan de beide hospices en de centrale PCI zal dit bedrag ook nog eens verdubbelen. Tot nu tot is nog niet bekend hoeveel de opbrengst is, dit wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Het is erg fijn te ervaren dat de hospices breed gedragen worden door de gemeenten. Want zonder steun van heel veel mensen kan een hospice niet bestaan.