Hospice Duurstede 1 jaar open

Op 2 maart 2013 opende Hospice Duurstede haar deuren. Inmiddels hebben we in het afgelopen jaar vijftien gasten mogen verwelkomen.
Voor alle familie en dierbaren van de overleden gasten is op zaterdag 1 maart een herdenkingsbijeenkomst gehouden in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis.

Met een groepje vrijwilligers zijn er weken van voorbereiding geweest, om voor deze Herdenking met elkaar tot een mooi, afgestemd geheel te komen. Daarbij denkende aan muziekkeuze, gedichten, namen voorlezen en rituelen. Onze dank gaat uit naar een aantal sponsoren die deze dag en de herdenking extra kleur hebben gegeven: Drukkerij den Hoed, Bloemisterij van Willigenburg, Activiteitencentrum E&E, bakkerij Lakerveld en velen die in de gelegenheid waren, om iets voor ons te betekenen.

De herdenkingsdienst: “Vanavond willen wij met u, de gedachte en herinnering aan uw dierbare levend houden”

De herdenking begon met een muziekstuk en er was een welkomstwoord. Hierna werd een grote kaars aangestoken en werd er een gedicht voorgelezen:

De mensen van voorbij

wij noemen ze hier samen.
De mensen van voorbij
wij noemen ze bij namen.
Zo vlinderen zij binnen
en zijn wij even bij elkaar
aan ’t einde van het jaar.

De mensen van voorbij
zij blijven met ons leven.
De mensen van voorbij
ze zijn met ons verweven.
In liefde, in verhalen,
die wij zo graag herhalen,
in bloemengeuren, in een lied
dat opklinkt uit verdriet.

De mensen van voorbij
zij worden niet vergeten.
De mensen van voorbij
zijn in een ander weten.
Zij  mogen ze wonen,
daar waar geen pijn kan komen. De mensen van voorbij
zijn in het licht, zijn vrij.

Vervolgens was er muziek en werden de namen van de overledenen genoemd, waarbij er een kaars is aangestoken en een roos in de vaas werd gezet. Hierbij in achtneming van stilte en ruimte voor de overleden gast. Het volgende gedicht werd voorgelezen: