Opbrengst veiling kersen voor Hospice Duurstede

opbrengst veiling kist kersen1.jpg

5 Juni jl. is 'Het Kersenmuseum' van fruitteeltbedrijf Theo en Martine Vernooy officieel geopend, waarbij 6 kistjes kersen werden geveild. De 6 kistjes bij elkaar hebben € 5.150,00 opgebracht. Dit bedrag is gedoneerd aan Hospice Wijk bij Duurstede ter ondersteuning van het goede werk dat door de 60 vrijwilligers wordt verricht.

Het bestuur van Hospice Duurstede is bijzonder trots op dit mooie gebaar en het geweldige bedrag! Marijke Leeflang (coördinator Hospice Duurstede) en Conny van Tol (Bestuurslid) hebben namens Hospice Duurstede na afloop van de veiling een van de kistjes kersen in ontvangst mogen nemen.

Kersenteler Theo Vernooy is de initiatiefnemer van Het Kersenmuseum. In dit museum kan de bezoeker kennismaken met de rijke historie van de kersenteelt. Het museum is interactief en modern, maar met een vleugje nostalgie. Zo is de oude afmijnzaal uit de fruitveiling van Wijk bij Duurstede is in al zijn glorie te bewonderen.

Het Kersenmuseum is geopend voor het publiek in de maanden juni, juli, augustus en september van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur. Uiteraard is het museum ook open tijdens het komende kersenfestival dat op 28 en 29 juni gehouden wordt.