Hospice verkoopt 200 wollen kerstballen

_DSC1792.jpg

‘Hoe verzin je het?’, sprak een verbaasde vrouw met een paar kerstballen in haar handen bij de stand van Hospice Duurstede op de Kerstmarkt. Zij was direct overtuigd en kocht er twee. In totaal werden 200 wollen kerstballen verkocht, waardoor de penningmeester € 662,94 kan bijschrijven.

De dame in kwestie had de wollen kerstballen nog niet eerder gezien. Toch is het fenomeen al weer een paar jaar in de mode. Dat wist het breiteam van Hospice Duurstede als geen ander. De afgelopen maanden tikten vele pennen talloze woldraden bij elkaar tot een kleurig ensemble van 300 ballen. De wol werd gratis ter beschikking gesteld door het Langbroekertje uit Langbroek.

Hospice Duurstede stond prominent op de zeer druk bezochte Kerstmarkt. Vrijwilligers manifesteerden zich als ervaren marktkooplui en brachten uiteindelijk 200 ballen aan de man of vrouw. De komende week wordt geprobeerd ook de resterende ballen te verkopen.

(Foto's: Ankie Meutgeert en Anton Rekké (ballen))