Hospice wint vrijwilligersprijs 2014

vrijwilligersprijs.jpg

Foto: Anton Rekké

Dit is Wijk 11-12-2014: Winnaar van de Vrijwilligersprijs 2014 is geworden, Stichting Hospice Duurstede. De motivatie van de jury luidt als volgt: Sinds de opening op 2 maart 2013 hebben 26 gasten hun laatste levensfase in de huiselijke sfeer van Hospice Duurstede kunnen doorbrengen. Het Hospice biedt de mensen die thuis niet kunnen sterven een waardige omgeving, waar zij in alle rust afscheid kunnen nemen van het leven en hun naasten. Dit doet Hospice Duurstede met ca. 60 vrijwilligers onder leiding van 2 onbetaalde coördinatoren. De vrijwilligers zijn opgeleid door zorgprofessionals, ze worden voortdurend bijgeschoold en werken nauw samen met lokale zorginstellingen. Hospice Duurstede is een uniek vrijwilligersinitiatief van betrokken Wijkenaren. Hospice Duurstede kreeg een cheque van duizend euro uit handen van wethouder Jan Burger.

De 2e en 3e prijs gingen naar de Zonnebloem afd. Cothen/Langbroek en naar de Vereniging Natuur en Milieu Wijk bij Duurstede. Zij ontvingen ieder een cheque van 250 euro.