Tweede coördinator Hospice Duurstede, Lisbeth Dessé, stelt zich voor

Lisbeth Desse.jpg

Mijn naam is Lisbeth Dessé, ik ben 51 jaar en mantelzorger.  Per 1 augustus ben ik in dienst voor 6 uur per week bij Hospice Duurstede, en zal ik ook als bereikbaarheidsvrijwilliger diensten gaan draaien. Ik werk als  2e coördinator, naast Maureen
Brouwer.  Interesse voor het werk in een hospice is 14 jaar geleden ontstaan toen mijn vader ziek werd en niet meer lang te leven had.  Papa was thuis wat best veel zorg met zich meebracht, maar dat heb je gewoon voor een dierbare over. Toch nog geheel onverwachts, en zonder dat de familie bij hem was, is hij alleen overleden vroeg in de ochtend. Dit heeft een grote impact gehad op mijn leven.  Toen de hospice in Wijk bij Duurstede van start ging, zat ik ook aan de gesprekstafel.  Door privé omstandigheden heb ik mij toen teruggetrokken, maar vanaf dat moment ben ik mij wel gaan realiseren dat dit werk niet zomaar op mijn pad kwam. Binnen het welzijnswerk, waar ik sinds 2008 werkzaam ben, heb ik ervaring als coördinator vrijwilligerswerk opgedaan. Hier heb ik geleerd in oplossingen te denken en uitdagingen aan te gaan.  ER ZIJN….. voor alle betrokkenen en de uitdaging aangaan om mensen  in de laatste levensfase bij te staan en hun wensen en behoeften centraal te zetten, daar wil ik voor gaan.