Herdenkingsdienst 7 maart 2016

Op 7 maart jongstleden vond de jaarlijkse herdenkingsdienst van de Hospice wederom plaats in het E&E. Er waren ongeveer 10 familieleden aanwezig van de overleden gasten in het afgelopen jaar. Hoewel de opkomst niet overweldigend was, was er wel veel warmte te voelen vanuit deze groep.
Daarentegen waren er ruim 20 vrijwilligers aanwezig en dat is een derde van ons bestand, ook vanuit de thuiszorgorganisatie was onze vertrouwde nachtzuster Anne aanwezig.

Ik ervaar het als zeer bijzonder dat wij als vrijwilligers zo dichtbij mogen komen in de laatste levensfase van onze gasten.
Dus is het ook voor ons als vrijwilligers een moment om een periode af te sluiten.

We streven ernaar om iedere bijeenkomst nog weer wat meer cachet te geven. Zo zijn Magda en ik vorige zomer naar de Egmondse abdij geweest waar de broeders in de kaarsenmakerij een kaars voor ons gemaakt hebben met het logo van de hospice erop.
Tevens hebben we Karen Menken bereid gevonden de bijeenkomst met levende muziek op te luisteren met oa het nummer ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Zij werd begeleid door haar gitarist John Jacobs.

Voor volgend jaar staat bijvoorbeeld voor mij hoog op het verlanglijstje een meer sfeervolle plek om deze bijeenkomst te laten plaats vinden, dus mocht iemand ideeën hebben dan horen we dat graag.

We hebben weer een mooie bijeenkomst om op terug te kijken. En we willen iedereen bedanken die daaraan bijgedragen hebben.

Erna de Gier, mede namens Magda van Dijk en Peter Perdon.