Uitje vrijwilligers Hospice Duurstede 2016

De 63 vrijwilligers van Hospice Duurstede staan altijd klaar voor gasten die in hun laatste levenfase zijn gekomen. Hun werk is mentaal zwaar, maar zeer dankbaar. Hun inzet wordt jaarlijk bedankt met een uitje, waar zij met een lach en traan hun verhalen kunnen delen. Hun uitje begon in de Open Hof waar medewerkers belangeloos koffie en cake serveerden. Daarna volgde een door de VVV aangeboden rondleiding, die maar liefst drie gidsen inzette. Na alle inspanningen was het goed 'rusten' tijdens de running-dinner langs de restaurants Dorestad, de Veltpoort en De Engel.

Hierna kunt u een persoonlijk verslag lezen van Marga Staakman:

September, begin van de herfst en perfect najaarsweer, ideaal voor het uitje van Hospice Duurstede. Voor de 2e keer in het 3 ½ jarig bestaan van de Hospice werd dit uitje aan de vrijwilligers aangeboden voor het vele werk dat ze gezamenlijk verrichten.
Cora, Hennie en Marga zouden het organiseren en ze deden dit met veel plezier. Het werd een geslaagd uitje!

Het begon in de Open Hof, waar twee medewerkers zich belangeloos hadden ingezet om koffie en door Hennie gebakken cake te serveren. Na heel wat vrolijk gepraat, vroeg coördinator Maureen de aandacht om een dankwoord uit te brengen aan de 45 vrijwilligers die zich op hadden gegeven voor dit uitje voor hun liefdevolle werk. In totaal werken er 63 vrijwilligers maar niet iedereen kon helaas van de partij zijn.
Na wat uitleg over het verloop van de dag, kreeg iedereen een symbolische sleutelhanger met een kleine garde eraan en een kaartje met de tekst; “Samen zijn wij het kloppende hart van Hospice Duurstede”.
Dit werd aangeboden door Gert-Jan en Wendy van Rooijen van Café de Malle Molen. Wendy werkt ook als vrijwilligster bij het Hospice.
Het VVV, waar alle ideeën begonnen, regelde gratis een interessante rondleiding door ons mooie stadje met maar liefst 3 gidsen, Abelien Ter Borg, Han Nagelhout en Pieter Tijburg.
We hoorden zo leuke anekdotes uit de geschiedenis van Wijk bij Duurstede. Na de wandeling begon de Running-dinner en die liep, dankzij een perfecte samenwerking met de restaurants Dorestad, de Veldpoort en de Engel heel gesmeerd. Door de drankjes bij de gerechten kwam de stemming er goed in.
Het leuke van zo’n running-diner is, dat je steeds weer met anderen aan tafel zit en zo met vele collega’s in gesprek komt.

Het geslaagde uitje liep ten einde met koffie of een afzakkertje in de Engel.
De saamhorigheid was geweldig en we kunnen er dan ook met een voldaan gevoel op terugkijken.