Verrassingsuitje!

Uitje vrijwilligers op 5 november 2016.

Enige tijd voor bovengenoemde datum kregen vrijwilligers een mogelijkheid om in te schrijven voor een verrassing. Daar zijn we altijd voor in.
Op deze zaterdag zouden we tussen 13.00 en 15.00 uur ergens worden verwacht. Het wat en waar bleef geheim. Maureen zou ons tegen die tijd op de hoogte brengen van wat we zouden gaan doen.
Inderdaad kwam op de mail eind oktober het bericht, dat we dan verwacht werden in Bunnik bij tapasrestaurant Rodaen. Er werd bij vermeld, dat we ons ontbijt niet al te uitgebreid moesten nuttigen om ’s middags nog volop te kunnen genieten van de heerlijke hapjes.
Rond de klok van een uur had iedereen dit restaurant gevonden en was de sfeer weer als vanouds als de vrijwilligers elkaar ontmoeten. De ruimte aan de straatkant was voor ons gereserveerd en de vrolijke gesprekken van ons zullen buiten wel te horen zijn geweest, want voorbijgangers keken naar binnen om te zien waar al dat geluid vandaan kwam.
De bediening kon onze decibels goed aan en iedere tafel kreeg uitleg hoe we onze tapas konden bestellen. Uiteraard werden we allemaal eerst voorzien van een drankje naar keuze. Sommige drankjes verhoogden niet alleen het volume, maar zeker ook het plezier om elkaar te spreken.
In die gesprekken stelden we elkaar ook de vraag aan wie we deze verrassing te danken hadden. Ideeën waren er genoeg. Maureen vertelde, dat dit door een anonieme gever aan ons werd geschonken. De anonimiteit moest vooral gewaarborgd worden.
De variëteit van tapas op de invulblaadjes was enorm: een uitgebreide keuze aan voor-, hoofd- en nagerechtjes.
Voordat we aan onze tafel de eerste twee tapas per persoon hadden besteld, werden we weer beschermd tegen uitdroging. De glazen werden dus opnieuw gevuld en vervolgens werd de eerste bestellijst in de houder aan het eind van de tafel gezet. Daar heeft deze lijst niet lang gestaan. Even later kwam de bediening met een blad vol heerlijkheden bij ons aan tafel om de bestellingen uit te delen.

Het geheel zag er geweldig mooi opgemaakt uit. Wat ons opviel, was dat de gesprekken nu over die verschillende heerlijkheden gingen. Hoe smaakt de zalm in nori? Of zijn de gamba’s erg smaakvol? De mimiek en de mededeling over het voorgeschotelde gerecht lieten niets aan duidelijkheid over: HEERLIJK was nog een te magere uitdrukking. Kortom: wat we ons ook lieten voorschotelen, het was in een woord geweldig.

Een aantal van onze disgenoten liet zich de gekaramelliseerde sprinkhaan goed smaken. (zie foto’s).

Zelf hebben we extra genoten van de saté van kippendijen, waarbij vermeld moet worden dat de carpaccio ook niet te versmaden was. Al met al waren onze keuzes altijd raak!
Gezelligheid (zeker samen met de geserveerde tapas) kent geen tijd. Deze uitdrukking was zeker hier weer van toepassing. Nadat we vier maal onze twee keuzes hadden kunnen nuttigen, liep het al weer tegen drie uur. De lunch werd afgesloten met een lekkere kop koffie of cappuccino.

De bediening was geweldig. Ze hebben heel wat meters gelopen om ons te voorzien van de lekkere gerechten. Hoewel we de koks niet hebben gezien, mogen we hen zeker niet vergeten in dit dankwoord.
Tenslotte: wie ons dan ook hiermee heeft verrast: HEEL HARTELIJK DANK!!!! We hebben er van genoten.

Loes van Ditmarsch en Jos Arends (6 november 2016)

« Terug