Dekens voor Hospice Duurstede (Amerongen, 22 februari 2017)

Onder toeziend oog van nagenoeg alle teamleden van Team AMAZING – deelnemer Roparun 2017 - zijn dinsdagavond in Café-Restaurant Buitenlust in Amerongen een 50-tal fleecedekens aangeboden aan Hospice Duurstede.
Na een mooie en indrukwekkende presentatie van Maureen Brouwer – coördinator van Hospice Duurstede – werden de dekens namens de Stichting Roparun door Myra Lith van Team AMAZING overhandigd.
Team AMAZING en de Hospice kwamen met elkaar in contact doordat de training van de vrijwilligers op de beschikbaar gestelde locatie van één van de teamleden werd gehouden. Tijdens dit contact bleek er bij de Hospice een behoefte aan mooie warme fleecedekens voor hun gasten, die zij niet uit eigen middelen konden bekostigen. Het idee was snel geboren en er werd een aanvraag ingediend bij de Stichting Roparun, die vanuit de opbrengsten van de jaarlijkse estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam palliatieve doelen ondersteund. De aanvraag werd gehonoreerd en dankzij de medewerking van Van de Waerdt Textiel uit Doorn werden de fleecedekens voorzien van het logo van Hospice Duurstede.
Maureen Brouwer legt uit dat het idee achter de dekens is dat zij de gasten, die de laatste fase van hun leven in de Hospice doorbrengen graag letterlijk en figuurlijk een beetje warmte willen geven. Naast deze praktische functie krijgt deze deken ook nog een symbolisch karakter. Na overlijden wordt de deken aan de nabestaanden geschonken als troost en herinnering aan een warme periode in de Hospice.

« Terug