Terugkomdag na 3-daagse training vrijwilligers op 4 maart 2107

Op 4 maart was, op verzoek van de nieuwe vrijwilligers , de eerste terugkomdag nadat zij de 3 daagse training met succes gevolgd hadden.

Het is een ochtend geworden met als afsluiting de lunch met zelf gemaakte waren en dat is steeds weer een feest om te zien wat er dan op tafel komt.
Vooraf hadden Ilse en ik per mail gevraagd of er onderwerpen waren die men graag aan de orde wilde stellen. Omdat wij tot nu toe in de training nog nooit het onderwerp spiritualiteit en religie behandeld hebben, wilden we daar nu ook aandacht aan besteden.

We hebben Rachida Buzhu als Marokkaanse Moslima gevraagd om te komen vertellen hoe men binnen de Islam omgaat met de dood en de rituelen daaromtrent. Zij woont al 48 jaar in Nederland en zet zich binnen Wijk bij Duurstede in, om buitenlandse vrouwen bij elkaar te brengen.
Het was een boeiend en leerzaam verhaal wat zeker in de toekomst voor herhaling vatbaar is. We hadden ook nog iemand vanuit het Jodendom willen uitnodigen , dat is nu niet gelukt maar is zeker voor de toekomst een optie.

Verder hebben wij aandacht besteed aan feedback en verbale en non-verbale communicatie. Een onderwerp wat zeker binnen de intervisie weer aan de orde zal komen.
Het was een geslaagde ochtend . Het zal dus in de toekomst na de 3 daagse training zeker herhaald gaan worden.

Conny van Tol.

« Terug