header

Oktober 2015

Week van de Palliatieve Zorg

Zaterdag 10 oktober is de Internationale dag van de palliatieve zorg. In het teken hiervan zal in de week van 3 tot en met 10 oktober een aantal activiteiten plaatsvinden voor Hospice Duurstede. In Eigen Wijks Magazine dat binnenkort uitkomt is een uitgebreid artikel over de Hospice te lezen.

Koffie drinken
Een aantal restaurants in Wijk bij Duurstede zal een gedeelte van de opbrengst van elk kopje koffie ten goede laten komen aan de hospice. Naast het lekkere kopje koffie, ondersteunt u dus tegelijkertijd een goed doel. De deelnemers zijn: Hotel bistro Florian, Cafe restaurant De Engel, Hotel restaurant De Gouden Leeuw, Eetcafe De Veldpoort. Cafe Ome Ko, Eetcafe Dorestad. Restaurant Naast de Poort, Restaurant het Pakhuis.

Film kijken
Ook theater Calypso draagt Hospice Duurstede een warm hart toe. Op woensdag 7 oktober vertoont het theater om 20.00 uur de Nederlandse film ‘Brozer’. De opbrengst van de kaartverkoop gaat voor een belangrijk deel naar Hospice Duurstede.

Hard lopen
De stichting Wijk nog Leuker roept hardlopers op om hun prestatie tijdens de jaarlijks terugkerende Dijkenloop op zondag 11 oktober te laten sponsoren voor Hospice Duurstede. Meer informatie is te lezen op http://www.dijkenloop.nl.

postbus afbeelding

Tweede Coördinator Lisbeth Dessé stelt zich voor

Mijn naam is Lisbeth Dessé, ik ben 51 jaar en mantelzorger. Per 1 augustus ben ik in dienst voor 6 uur per week bij Hospice Duurstede, en zal ik ook als bereikbaarheidsvrijwilliger diensten gaan draaien. Ik werk als 2e coördinator, naast Maureen Brouwer.

Interesse voor het werk in een hospice is 14 jaar geleden ontstaan toen mijn vader ziek werd en niet meer lang te leven had. Papa was thuis, wat best veel zorg met zich meebracht, maar dat heb je gewoon voor een dierbare over. Toch nog geheel onverwachts, en zonder dat de familie bij hem was, is hij alleen overleden vroeg in de ochtend. Dit heeft een grote impact gehad op mijn leven. Toen de hospice in Wijk bij Duurstede van start ging, zat ik ook aan de gesprekstafel. Door privé omstandigheden heb ik mij toen teruggetrokken, maar vanaf dat moment ben ik mij wel gaan realiseren dat dit werk niet zomaar op mijn pad kwam.

Binnen het welzijnswerk, waar ik sinds 2008 werkzaam ben, heb ik ervaring als coördinator vrijwilligerswerk opgedaan. Hier heb ik geleerd in oplossingen te denken en uitdagingen aan te gaan. ER ZIJN….. voor alle betrokkenen en de uitdaging aangaan om mensen in de laatste levensfase bij te staan en hun wensen en behoeften centraal te zetten, daar wil ik voor gaan.

Vrijwilligersuitje 2015

Op 8 juli jl trokken de vrijwilligers van de Hospice erop uit. Velen zien elkaar niet vaak en waren blij om de onderlinge contacten weer wat te versterken. Rond borreltijd voegden enkele bestuursleden zich toe aan het gezelschap. Conny van Tol reikte behaalde certificaten uit aan nieuwe vrijwilligers. Cor van Echtelt memoreerde de goede prestatie van een damesploeg die namens de Hospice had deelgenomen aan ‘Golf by Duurstede’, een golftoernooi. Voorzitter Jaap Remme sprak Marijke Leeflang toe vanwege haar vertrek bij de Hospice. Bovendien droeg Marga Staakman een mooi en zelf gemaakt gedicht voor aan Marijke.

Het volledige verslag, dat Jos Arends schreef, is te lezen door op deze link te drukken.

postbus afbeelding

Vrijwilligers golfen bij Duurstede

Vrijwilligers van Hospice Duurstede beproefden hun golfvaardigheid tijdens het jaarlijkse golf-evenement van de Rotaryclub Wijk bij Duurstede op 6 juni jl. . De Hospice was wederom uitverkoren als een van de 7 goede doelen van de Rotary. Daarmee bevestigen de Rotarians hun goede relatie met de hospice en benadrukken de maatschappelijke relevantie ervan.

De vijf enthousiaste vrijwilligers die zich hadden aangemeld voor dit sportieve festijn genoten van de ambiance en het prachtige weer. Hun motto werd volledig bewaarheid: meedoen is belangrijker dan winnen. Wel werden ze uitgeroepen tot het beste damesteam van de dag. Desondanks sprak een van hen dat het team zich voor een volgende editie nog beter zal prepareren. De opbrengst van het evenement en in het bijzonder voor de hospice is nog niet bekend. Het bestuur dankt de Rotarions van harte voor hun betrokkenheid bij hospice Duurstede.

 

 

Jubillarissen schenken geldbedrag aan Hospice Duurstede

Terwijl op 100 meter afstand de ploegenpresentatie van de Tour de France plaatsvond mochten Jaap Remme (vz) en Cor van Echtelt (pm) namens Hospice Duurstede op 3 juli jl. bij het Oranjefonds aan de Maliebaan in Utrecht een bedrag van € 3.750 in ontvangst nemen. Twee werknemers van het Oranjefonds, beiden woonachtig in Wijk bij Duurstede, hebben Hospice Duurstede als het doel gekozen waar zij hun jubileumbijdrage aan wilden schenken. Ariane van Doorn wegens haar 25-jarig jubileum en Angelique van Dijk voor haar 12½-jarig jubileum. Het Oranjefonds stelde hen in staat om een bedrag van 100 keer hun dienstjaren aan een goed doel te schenken.

Emballagapaal AH twee maanden voor Hospice Duurstede

Vanaf 18 oktober tot eind december 2015 kunnen de klanten van de Albert Heijn aan de Steenstraat het statiegeld van hun flessen doneren aan Hospice Duurstede.

Piet van de Kerkhof (renault garage) schenkt 1000 euro aan Hospice Duurstede

In september opende VKV Renault Wijk bij Duurstede officieel de deuren van het nieuwe pand aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg net buiten het centrum van Wijk bij Duurstede. De genodigden voor de officiële opening is gevraagd om, in plaats van een cadeau te geven, een donatie te doen aan Hospice Duurstede. Dit leverde het prachtige bedrag van 1.000 euro op.

VKV Renault Wijk bij Duurstede wilde graag een goed doel koppelen aan de opening van het nieuwe pand. Het bedrijf is bijna 90 jaar gevestigd in Wijk bij Duurstede en heeft diepe wortels in de Wijkse gemeenschap. Het was dus vanzelfsprekend voor de directie om te kiezen voor een lokaal doel. Op donderdag 17 september overhandigden Peter van Kerkhof en vestigingsmanager Raymond Henebiens de cheque t.w.v. €1.000 aan de penningmeester Cor van Echtelt en de coördinator Lisbeth Dessé van Hospice Duurstede.

Bezettingsgraad tot en met juli 2015

Zoals gebruikelijk weer een overzicht van de bezettingsgraad en het aantal gasten. De bezettingsgraad is in de laatste drie maanden van het eerste halve jaar gedaald. Was deze in de eerste drie maanden nog haast gemiddeld 90%, in de daarop volgende drie maanden is deze gedaald naar ca. 75%.

Het aantal gasten is nu 9. De Hospice heeft één week gekend waarin geen gasten in de hospice verbleven. Het totaal aantal ligdagen bedroeg 271 dagen.

 

Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing