header

Nieuwsflits Oktober 2019

Taartenactie en Donatie Wijkse Horeca voor Hospice: 2.100 euro!

Vrijwilligers van Hospice Duurstede bakten maar liefst 88 appeltaarten. De mensen van lunchroom de Graanschuur bakten er ook tien. Albert Heijn locatie Steenstraat en Herman van Rooijen zorgden voor de ingrediënten.Met extra donaties leverde de actie maar liefst 1300 euro op. De actie stond in het teken van de internationale dag voor palliatieve zorg. 

 

Dit bedrag werd nog eens flink opgehoogd door de Wijkse Horeca. Hun jaarlijkse Koffieactie voor de Hospice leverde een bedrag van 800 euro op. Voorzitter Jaap Remme van Hospice Duurstede is ervan onder de indruk. “ 2.100 euro, wie had dat gedacht? We zijn alle betrokken bakkers zeer erkentelijk voor hun inzet en wij danken de kopers en zij die een spontane gift doneerden. Daarnaast ben ik trots op de inmiddels Wijkse traditie waarin een aantal horecabedrijven rond de dag van de palliatieve zorg de koffieactie houdt. Ik noem ze graag: Hotel-Restaurant De Gouden Leeuw, De Veldpoort, eten en drinken,  cafetaria Tiggies Corner, ijssalon Verheggen, Hotel brasserie Florian, Cafe-restaurant De Engel, Eethuys Dorestad, Restaurant De Kleine, Cafe Ome KO, Cafe De Vaart, Cafe De Malle Molen, Restaurant Naast De Poort, Cafe ’t Hoff, Restaurant Pepe’s Restaurant Het Terras, Restaurant De graanschuur.
Met dit geld kunnen we iets extra’s voor onze gasten in Hospice Duurstede doen ”, aldus Remme.
 

 

Op de foto neemt bestuurslid Conny van Tol een cheque in ontvangst van de Wijkse Horeca. 

Inspirende lezing gyneacoloog Mieke Kerkhof voor vrijwilligers en Vitras medewerkers

52 vrijwilligers en medewerkers van de Vitras luisterden met veel belangstelling naar de inspirerende lezing van gyneacoloog Mieke Kerkhof. De lezing werd op 8 oktober gehouden in openbare basisschool De Horn. Zij sprak over de thema’s geboorte en dood. Mieke Kerkhof is naast haar werk als gyneacoloog een veel gevraagd spreker en schrijver van verschillende boekjes. Google haar naam op internet en je vindt boektitels, interviews en tv-fragmenten.
Mieke  doordrenkt haar verhalen en lezingen over lief en leed met een gezonde dosis humor. Serieuze onderwerpen weet ze met anecdotes te plaatsen in hun hoopgevend perspectief en soms zijn ze ook gewoon lollig. 

De lezing was aangeboden door Carola Dominicus; een nabestaande van een overleden gast. Na een openingswoord van onze coördinator Maureen blikte Carola in bijzijn van haar zoon Tijmen Tjalsma terug op haar ervaringen in Hospice Duurstede.

Alle aanwezigen waardeerden de lezing bijzonder en ook Mieke Kerkhof vertelde enkele dagen later dat zij getroffen was door de positieve sfeer. De lezing werd gehouden vanwege de internationale dag van de palliatieve zorg. 

Spinningmarathon Fit4all op zaterdag 9 november

Zaterdag 9 november is het zover. Dan kunnen sportievelingen de spinningfiets op van Fit4all en een uurtje wegtrappen voor Hospice Duurstede. Voor slechts € 7,50 per uur kan elke deelnemer lekker ontspannen.  Er is plek genoeg. Fit4all stelt maar liefst 24 fietsen beschikbaar. Maar wees er snel bij, de eerste inschrijvingen zijn al binnen. De spinningmarathon begint op 10.00 uur en eindigt om 14.00 uur. Aanmelden kan via de mail fit@fit4all. Gewoon binnenlopen kan ook. Fit4all is gevestigd aan de Zandweg 13-15 in Wijk bij Duurstede. 

Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing