header

Nieuwsbrief Juni 2021

Coronabeleid Hospice ongewijzigd, juni 2021

Terwijl de maatschappij haar deuren langzaam weer opent, blijft voor Hospice Duurstede het huidige corona-beleid voorlopig grotendeels gehandhaafd. Wel is de bezoekregeling verruimd naar twee personen per bezoek. Heb je hier vragen over, stel ze bij voorkeur per mail aan de coördinator:coördinator@hospiceduurstede.nl.

Wens van gast Miranda gaat in vervulling, 29 april 2021

Dunja is de zus van Miranda,  een gast die recent overleed. In een persoonlijk verslag beschrijft zij een fantastische dag in Ouwehands Dierenpark. Deze dag werd mede mogelijk door de stichting Wens Ambulance. Deze stichting verzorgt het liggend vervoer voor (pre)terminale en chronisch zieke patiënten naar hun wenslocatie. In dit geval dus Ouwehands Dierenpark. Aan het dierenpark is de stichting Onky Donky verbonden. Deze stichting verzorgt onvergetelijke dagen voor kinderen in het Ouwehands. Mede door de betrokkenheid van deze stichtingen beleefde gast Miranda een geweldige dag met haar gezin.

Op donderdag 29 april mochten mijn zus en haar gezin i.s.m. de stichtingen Wens ambulance en Onky Donky een geheel verzorgde dag in Ouwehands dierenpark doorbrengen. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door Maureen, de coördinator van de hospice. Nog 1 zo’n dag was een grote wens van mijn zus Miranda. Dit omdat ze de afgelopen jaren samen met haar gezin een jaarabonnement gehad heeft op dit dierenpark.

Ambulance wens 2021
Op de foto: Miranda, haar man Jurgen, zoon Ruben en haar zus
met nichtje

Wat was het een super dag!  Bij de panda’s geweest en een privéshow van de zeeleeuwen gezien.Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Voor de uitleg, voor de heerlijke lunch en de tijd die ze erin gestoken hebben. Als mooie afsluiting ontvingen we ook nog leuke cadeautjes.
Miranda heeft haar dank uitgesproken met de woorden: “wat ontzettend fijn dat dit geregeld is en ook nog zo snel”. Ze heeft hier nog slechts enkele weken van kunnen na genieten.

Namens Miranda, haar man, haar zoon, haar zus en nichtje bedanken we iedereen die het vervullen van haar laatste wens mogelijk maakte.

 Dunja

Corona biedt weinig ruimte voor sponsor-acties, juni 2021

Evenals vorig jaar biedt Corona weinig ruimte tot sponsoracties. Gulle gevers als horeca en sportverenigingen hebben juist door de pandemie andere zorgen aan hun hoofd. Vanuit dat perspectief vinden wij het ongepast juist nu een beroep te doen op hun gulle vrijgevigheid. Voor onze najaarsacties kijken we nog naar alternatieve mogelijkheden.

Gift

De vaste sponsors en de vrienden danken we natuurlijk hartelijk voor hun structurele bijdragen en we hopen dat ze ook dit jaar ons kunnen blijven steunen. De brief met het verzoek de jaarlijkse bijdrage te storten is onlangs naar alle vrienden van Hospice Duurste gestuurd.

Uitslag Loterij Stichting Roparun, juni 2021

In de vorige nieuwsbrief vertelden we je over de loterij van Roparun. Ons commitment aan Roparun heeft het bestuur geïnspireerd een aantal loten af te nemen om deze vervolgens binnen het eigen netwerk te verkopen.Hiermee konden wij een keer deze geweldige stichting ondersteunen in plaats van omgekeerd. Want, ook hier speelde de pandemie de organisatie parten om extra gelden te werven. Ook vele vrijwilligers hebben loten gekocht!.

Er zijn 200 loten verkocht door Hospice Duurstede en de trekking heeft inmiddels plaatsgevonden. Onderstaand de link naar de uitslag. Hopelijk zit er een gelukkige winnaar van de mooie prijzen tussen de vrijwilligers.

Uitslag Loterij Roparun 2021

Lintje voor vrijwilliger Loes van Ditmarsch, 26 april 2021

Voor Loes van Ditmarsch was de verrassing groot toen burgmeester Iris Meerts op 26 april aanbelde. De burgemeester reikte haar de versierselen uit behorende bij het de benoeming van Lid in de Orde van Oranje Nassau.  In ditiswijk.nl lezen we de motivatie van de Koning: Zeven-koninklijke-onderscheidingen-in-gemeente-wijk-bij-duurstede.

Lintje 1

Naast alle andere genoemde activiteiten is zij al jaren actief als vrijwilliger bij Hospice Duurstede!

Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing