header

Extra Nieuwsbrief November 2017

Succesvolle Oktoberactie Week voor de Hospice!

De week voor de Hospice in oktober heeft dankzij de betrokkenheid van de Wijkse sportscholen, fruittelers en horeca maar liefst een bedrag van bijna 4000 euro opgeleverd. De sportscholen Fit4all, Daily-Fit, INVORMsport en YouNomi boden hun sporters in de week van de Hospice na afloop van hun inspanning een appel voor 1 euro aan, met een totaal opbrengst van ruim 600 euro. De appels werden belangeloos verstrekt door de fruitbedrijven Fa. Vernooy aan de Trechtweg en Fruitbedrijf Nell aan de Middelweg Oost. 


De opbengst van INVORMsport wordt overhandigd door eigenaar Jeroen Meijer aan Michiel Koppelman, vrijwilliger bij Hospice Duurstede.


De opbrengst van Daily-Fit wordt door Jasper Hoogstraten overhandigd aan Annelies Huffmeijer, bestuurslid van Hospice Duurstede

Daarnaast hield sportschool Fit4all op 28 oktober een spinningmarathon van tien uur 's ochtends tot tien uur 's avonds. Veel sportievelingen zochten de sportschool op waar zij naast spinnen ook work-outs konden volgen, waaronder pilates.


De spinning-marathon bij Fit4all.

Het vele zweet vertaalde zich in een opbrengst van ruim 2500 euro. Enkele bestuursleden van de hospice hebben op deze dag ook sportieve prestaties geleverd. Het was een zeer succesvolle dag!

Ook de Wijkse Horeca toonde hun gulheid en doneerden 750 euro. We noemen ze graag:
Hotel restaurant De Gouden Leeuw, Café Restaurant de Veldpoort, Tiggie, IJssalon Verheggen, Hotel Bistro Florian, Café Restaurant De Engel, Eethuys Dorestad, Café Het Pakhuis, Café Ome Ko, Café De Vaert, Restaurant Naast de Poort, Restaurant 't Klooster, Café 't Hoff, Restaurant Pepe's, Restaurant  De Graanschuur.


De opbrengst van de Wijkse Horeca wordt overhandigd aan bestuurslid Conny van Tol.

We kijken terug op een geslaagde sponsoractie die gericht was op de aanleg van de toekomstige tuin op de nieuwe locatie aan de Karel de Grotestraat.

Veel mensen hebben hieraan hun medewerking verleend en het bestuur van Hospice Duurstede dankt allen heel hartelijk hiervoor!

Vrijwilligersuitje Hospice Duurstede in Theater Calypso!

Ruim 60 vrijwilligers van Hospice Duurstede staan altijd klaar voor gasten die in hun laatste levensfase zijn gekomen. Hun werk is mentaal zwaar, maar zeer dankbaar. Voor hun inzet worden zij jaarlijks bedankt met een uitje.
Dit jaar was de avond georganiseerd in theater Calypso door Marga Staakman, Monique Denters, Joyce den Elzen en Wil van Impelen.

Zij  hebben hun uiterste best gedaan om ook dit jaar weer een leuk programma in elkaar te zetten. Een avond die volledig in het teken stond van eten en het beleven van eten. 

Op dinsdagavond 10 oktober uur werd iedereen vanaf 17.30 verwacht in het Calypsotheater op de Markt, waar ons bij binnenkomst enkele consumptiebonnen werden aangereikt.

Marga opende de avond door iedereen welkom te heten en een toast uit te brengen. 

Hierna volgde een uurtje waarin iedereen gezellig met elkaar aan de praat ging. Het was zeer geanimeerd en de grote saamhorigheid was duidelijk voelbaar. Ook enkele nieuwe vrijwilligers waren aanwezig, zodat zij meteen de sfeer konden proeven.

Na een uurtje borrelen, werd een heerlijk buffet geopend waar iedereen zichtbaar van genoot. Het buffet werd verzorgd door Slagerij Mulder. In groepjes aan verschillende tafels kon iedereen in een ontspannen sfeer genieten van het heerlijke eten en vooral ook van het samenzijn.

Rond de klok van 20.00 uur werd iedereen verzocht om naar de zaal te gaan voor een voorstelling van dhr. Jos Thomasse.

Deze acteur gaf een solo-conference genaamd: Vorst aan tafel. De conference was een aaneenschakeling van komische verhalen over de beleving van eten van de verschillende koningshuizen door de eeuwen heen; wat aten de vorsten zelf, wat droegen ze aan tafel, wat bleef er over voor knecht en onderdaan.

Nadat de voorstelling afgelopen was, kon er nog even nagepraat worden en werd nog een laatste drankje geschonken in de foyer van het intieme theater Calypso.

Jos Arends nam van de gelegenheid gebruik om de dames van de organisatie te bedanken voor hun geweldige inzet voor een geslaagde avond. Na een welverdiend applaus voor de dames werd de avond rond 22.15 uur afgesloten.

Opbrengst jaarlijkse Copa Tonto CDW voor Hospice!

Op zondag 1 oktober vond de jaarlijkse Copa Tonto plaats bij CDW. De voetballers leverden flinke strijd, maar voetbalden ook voor de Hospice. Dit als opmaat voor de Week van de Hospice.

De volledige opbrengst van 600 euro werd gedoneerd aan de Hospice! Dit toernooi werd georganiseerd door café de Mallemolen met dank aan vrijwilligster Wendy van Rooijen.

Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing