Taartenactie Hospice Duurstede

Taartenactie Hospice Duurstede

Zaterdag 5 oktober kan elke Wijkenaar een taart bestellen bij de ingang van Albert Heijn aan de Steenstraat. De opbrengst is voor Hospice Duurstede. Wees er snel bij, want op is op.  De bestellingen worden opgenomen door vrijwilligers van Hospice Duurstede. Daarna gaan ze de keuken in om de taarten te bakken.

De taartenactie op 5 oktober was een groot succes! Gevolg is dat er nu geen taarten meer besteld kunnen worden. We danken alle bestellers! Wel is het natuurlijk mogelijk een donatie te doen of vriend te worden van Hospice Duurstede.

De bestelde taarten kunnen op 12 oktober (dag van de palliatieve zorg) worden opgehaald bij de Hospice aan de Karel de Grotestraat 53. Als via de website is besteld, kan bij het ophalen van de taart betaald worden; het is mogelijk te pinnen of gepast te betalen.

Sponsoren
Een taart kost 10 euro. Een bedrag dat volledig wordt besteed aan extraatjes voor de gasten van de Hospice. Dat kan dankzij twee belangrijke sponsoren. Albert Heijn, locatie Steenstraat, sponsort de bakingrediënten. De appels sponsort Wijkenaar Herman van Rooijen. "Met deze sponsoren zijn we natuurlijk erg blij", zegt voorzitter Jaap Remme van Hospice Duurstede. "Bovendien zetten onze vrijwilligers zich extra in om naast hun werk in de hospice ook nog eens in hun keuken aan de slag te gaan. Daar ben ik echt trots op."

Internationale dag palliatieve zorg
De taartenactie is onderdeel van de internationale dag voor de palliatieve zorg (12 oktober). Dat is zorg aan mensen die niet meer beter kunnen worden en zullen overlijden. Voor mensen die thuis niet kunnen sterven, biedt Hospice Duurstede een huiselijke omgeving om afscheid te kunnen nemen van het leven en hun dierbaren.