Verblijf in de Hospice

Verblijf in de Hospice

In Hospice Duurstede proberen we de thuissituatie van onze gasten zoveel mogelijk te benaderen met gastvrijheid, rust en huiselijkheid. Onze gasten kunnen hun dierbare spullen meenemen naar hun kamer. Denk hierbij aan foto's, een schilderij of een stoel. De persoonlijke wensen en behoeften van de gast staan voorop.  

Kleinschalig en persoonlijk
Hospice Duurstede is een huiselijke voorzienining voor maximaal vier gasten. De gastenverblijven zijn compleet en smaakvol ingericht en voorzien van telefoon, TV en een radio/CD-speler. Elk verblijf heeft een eigen badkamer met toilet. De gasten en hun naasten kunnnen gebruik maken van de gezamenlijke keuken waar ook maaltijden bereid kunnen worden.

Er is 24 uur per dag zorg
In het huis zijn de gasten nooit alleen: 24 uur per dag, 7 dagen in de week zijn teamleden aanwezig om hen aandacht en ondersteuning te bieden. Het team dat de zorg voor de gasten op zich neemt bestaat uit een coördinator, speciaal opgeleide vrijwilligers, huisartsen, ervaren dag- en nachtverpleegkundigen van de thuiszorgorganisaties Buurtzorg en Vitras en professionele huishoudelijke hulp van de Rode Loper.

Familie en dierbaren
Familie en dierbaren van de gasten zijn altijd welkom. Zij kunnen een deel van de verzorging op zich nemen. Het is ook mogelijk om deze zorg uit handen te geven aan onze vrijwilligers. Wij maken hierover individuele afspraken. Centraal hierin staan de wensen van de gasten. Voor de familie en naasten bestaat de mogelijkheid om in de Hospice te overnachten.